Ova je studentica napisala svoj doktorat u obliku stripa

Kad spomenemo riječ “kvazikristali” svi već sve znaju o tome, zar ne? Šalu na stranu, vjerojatno ne. Studentica doktorskog studija kemije Veronica Berns sa Sveučilišta Winsconsin-Madison je po tom pitanju učinila nešto neobično. Veronica je htjela približiti svoj rad roditeljima i prijateljima, ali se pitala na koji način im najlakše prezentirati i objasniti. Odlučila je učiniti doktorat malo drugačijim nego što smo navikli, napisati ga u obliku stripa. Tako je stvoren njen strip eng. Atomic Size Matters.

Veronica Berns je napisala doktorat u obliku stripa (izvor: Chicago Tribune)

Veronica Berns (izvor: Chicago Tribune)

Doktorat u obliku stripa?

Budući da je njena obitelj jako vezana za stripove, ta vrsta medija je bila najbolji izbor. Na dan promocije iznenadila je svoje roditelje sa stripom punim humora, jako dobrih i jednostavnih usporedbi koje objašnjavaju njezin kompleksni rad. Navedeni strip je postao “veliki hit” i to ne samo među članovima njene obitelji.

Cijela se priča proširila po medijima, Veronica je ubrzo završila i na televiziji – a jednostavnost i simpatičnost njezine ideje, malo koga ostavljaju ravnodušnima. Našu ekipu je cijeli rad jako zabavio i odluka da ga podijelimo s našim čitateljima je bila jednostavna. Ovakvi primjeri pokazuju kako i ozbiljne teme, poput pisanja doktorata, mogu biti prezentirane široj javnosti na jednostavan, dopadljiv i simpatičan način.

Originalni isječak na engleskom jeziku iz stripa "Atomska razina je bitna". Doktorat u obliku stripa.  (Izvor: USA today)

Originalni isječak na engleskom jeziku iz stripa “Atomska razina je bitna” (Izvor: USA today)

Veronica trenutno radi kao kemičarka u gradu Chicagu, ali još uvijek nalazi vrijeme za umjetničke trenutke i crtanje stripova. Još više o njoj možete pronaći na njezinoj osobnoj web-stranici VeronicaBerns – a najbolji doživljaj onoga što je Veronica napravila i priču o tome kako je nastao njezin doktorat u obliku stripa – možete pogledati u videu kojeg donosimo u nastavku.

 

 

Možda će vas zanimati...

Komentirajte