GoPro kamera koju su studenti poslali u nebo je pronađena 2 godine kasnije s fantastičnim snimkama

GoPro su poslali 2013. godine…

Skupina prijatelja je u 2013. došla na ideju koja sama po sebi i nije toliko radikalna ili fenomenalna: Poslati kameru uz pomoć meteorološkog balona visoko iznad površine Zemlje i pogledati snimke. Međutim, nakon uspješnog “lansiranja” GoPro kamera je izgubljena sve dok je nedavno nije pronašla planinarka.

No, vratimo se nazad u 2013. godinu. Ekipa se odvezla 30ak kilometara zapadno od Grand Canyona, postavila svoju GoPro kameru u prethodno 3D isprintano kućište, pripremila meteorološki balon pun helija i u nebo poslala kameru koja je sve to snimala.

Bryan Chan GoPro Grand Canyon

Preko 30 kilometara se kamera uzdizala dok napokon balon nije prsnuo. Tada je počeo pad kojeg je ublažio mali padobran kojeg je tim također postavio na svoju konstrukciju. Ideja je bila jednostavna: Poslat ćemo GoPro visoko u nebo, kada se kamera prizemlji, pogledat ćemo video i postaviti ga na YouTube. Međutim, radi slabe pokrivenosti signalom mobitela u ovom području, tim nije uspio odmah pronaći svoju kameru. U svojem komentaru na popularnom Redditu, Bryan Chan, čovjek koji je lansirao kameru ističe kako su previše vjerovali AT&T mapi pokrivenosti signalom. Kamera se, tako, prizemljila, ali je Bryan i ekipa nisu mogli pronaći.

Dvije godine kasnije…

U pomalo ironičnoj situaciji, dvije godine kasnije, 2015. planinarka je slučajno naišla na GoPro tijekom svojeg izleta. Ironično je da je ta planinarka zaposlenica AT&T-a i nakon što je donijela kameru u svoju poslovnicu, identificirali su Bryanovog prijatelja preko njegove SIM kartice i nekoliko tjedana kasnije, ekipa ke dobila svoju snimku.

A što reći nego da je snimka fascinantna. Ostavljamo vas uz ovaj video – koji je nas – ostavio bez daha.

Možda će vas zanimati...

Komentirajte